Tuesday, August 26, 2014

SPC MATH 100 - MIDTERM Assignment


Midterm Assignment – MATH100
1 whole sheet of paper

Problem Solving. Solve each problems

1. If it takes 600 feet of fence to enclose a rectangular lot that is 132 feet wide, then how deep (length) is the lot?
ANS: 168 ft
2. A piece of 16-gauge copper wire 42 cm long is bent into the shape of a rectangle whose width is twice its length. Find the dimensions of the rectangle.
ANS: L= 7 cm; W=14 cm  
3. A triangle has a perimeter of 50 inches. If 2 of its sides are equal and the third side is 5 inches more than the equal sides, what is the length of the third side?
ANS: 3rd side length = 20 inches  
4. If the height of a triangle is five inches less than the length of its base, and if the area of the triangle is 52 square inches, find the base and the height.
ANS: base= 13 inches; height=8 inches  
5. The area of a trapezoid is 300 sq inches. If the height is 20 inches and the lower base is 16 inches, then what is the length of the upper base?
ANS: upper base = 15 feet

6. The sum of three positive numbers is 33. The second number is 3 greater than the first and the third is 4 times the first. Find the three numbers.
ANS: 5, 8, 20
 7. Six years ago Jun was 4 times as old as Joan. In four years, he would be twice as old as Joan. How old are they now?
ANS: Joan = 11 yrs old now; Jun = 26 yrs old now
8. John is twice as old as his friend Peter. Peter is 5 years older than Alice. In 5 years, John will be three times as old as Alice. How old is Peter now?
ANS: Peter = 5 years old now
9. Lisa is 16 years younger than Kathy. If the sum of their ages is 30, how old is Lisa?
ANS: Lisa= 7 yrs old now
 10. You put $1000 into an investment yielding 6% annual interest; you left the money in for two years. How much interest do you get at the end of those two years.
ANS: interest = $120

CONTINUE READING...
____________________________________________________________________

Thursday, August 7, 2014

Comp100 Assignment (Prefinal): MOVIE REVIEW

Prefinal Assignment

Watch at least three of the following movies:
1.    Die Hard 4
2.    Wall e
3.    9
4.    Surrogates
5.    The fifth element
6.    The Island
7.    Babylon AD
8.    I, Robot
9.    Equilibrium
10. Minority Report
11. Pirates of the Silicon Valley
12. Source Code
13. Tron Legacy
14.  Eagle Eye
15.  Untraceable
16.  The Internship
17.  Disconnect
18.  Ghost In the Shell
19. Firewall
20.  War Games: The Dead Code
21.  The Girl With The Dragon Tattoo

Instructions    
·         Create a Movie Review of the three movies you watched. A total of three reviews.
·         Discuss also in your review the impact of computers and technology that can be seen in the two movies
·         Each review must be at least 300 words each.
·         Include images.
·         Printed, Short.
·         Format: Arial, 11, 1.5 spacing. Margin: 1”, 1”, 1”, 1”

  • To be submitted on September 5, 2014





CONTINUE READING...
____________________________________________________________________
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...